Chindongo sp. ‚elongatus nkhata brown‘ Nkhata Bay

GPS : 11°36’28″S, 34°17’59″E

 

Informace



Fotografie: Mark Thomas - Dansk Malawi Import
Video:
Text: Tomáš Vrzal
Oblast: Nkhata Bay
GPS: 11°36'28"S, 34°17'59"E

Místo výskytu

Tento druh obývá skalnatý biotop v hloubce 3 až 18 metrů.

Lokalita

Nkhata Bay (Malawi).

Velikost

Samec : 10 cm, samice : 9 cm.

Potrava

Řasy, plankton.

Charakter chování

V období rozmnožování je teritoriální. Ve volné přírodě brání svá teritoria, písečné jamky pod kameny, kde následně dochází ke tření ryb..

Odchov

Celá inkubace jiker se odehrává v ústech samičky přibližně 3 až 4 týdny. Samec okamžitě po vytření samici opouští a tímto jeho rozmnožovací povinnosti končí. Během inkubace samice nepřijímá potravu. Jakmile potěr v ústech samice stráví celý žloutkový váček, začne ho vypouštět z úst ven.

Akvárium

Akvárium od 400 litrů s minimální délkou 150 cm a šířkou 50 cm. Poměr pohlaví ; jeden samec a více samic (1/3-4), skupina (3/6 a víc).

Vhodné druhy

Tropheops, Metriaclima, Chindongo.

IUCN - RED LIST