Labidochromis maculicauda Puulu

GPS : 11°4’24″S, 34°37’53″E

Informace



Fotografie: Pete Barnes
Video:
Text: Tomáš Vrzal
Oblast: Puulu
GPS: 11°4'24"S, 34°37'53"E

Místo výskytu

Tento druh obývá mělké vody skalnatých oblastí v hloubce 2 až 7 metrů.

Lokalita

Populace : Chitande Island (Malawi), Katale Island (Malawi), Nkhata Bay (Malawi), Puulu (Tanzánie).

Velikost

Samec : 10 cm, samice : 8 cm.

Potrava

Řasy, mikroorganismy, bezobratlé živočichy.

Charakter chování

V období rozmnožování je teritoriální.

Odchov

Celá inkubace jiker se odehrává v ústech samičky přibližně 3 až 4 týdny. Samec okamžitě po vytření samici opouští a tímto jeho rozmnožovací povinnosti končí. Během inkubace samice nepřijímá potravu. Jakmile potěr v ústech samice stráví celý žloutkový váček, začne ho vypouštět z úst ven.

Akvárium

Akvárium od 300 litrů a nejméně 120 cm délky a 50 cm šířky. Poměr pohlaví ; jeden samec a více samic (1/3-4), skupina (3/6 a víc).

Vhodné druhy

IUCN - RED LIST

Tento druh je klasifikován podle IUCN (Mezinárodní svaz ochrany přírody) jako ohrožený.