Pseudotropheus benetos Magunga Rocks

GPS : 10°25’53″S, 34°16’43″E

Informace



Fotografie: Ricky Ward - UK aquatic import
Video:
Text: Tomáš Vrzal
Oblast: Magunga Rock
GPS: 10°25'53"S, 34°16'43"E

Místo výskytu

Tento druh obývá přechodovou oblast v hloubce 10 metrů.

Lokalita

Chitande Island (Malawi), Ikombe (Tanzánie), Lumbila (Tanzánie), Lutara Reef (Tanzánie), Magunga Reef (Tanzánie), Makonde (Tanzánie), Manda (Tanzánie), Matema (Tanzánie), Mphanga Rocks (Malawi), Ngwazi (Tanzánie).

Velikost

Samec : 11 cm, samice : 9 cm.

Potrava

Hmyzožravec, řasy, larvy hmyzu, potěr ryb.

Charakter chování

Vnitrodruhově agresivní, teritoriální.

Odchov

Celá inkubace jiker se odehrává v ústech samičky přibližně 3 až 4 týdny. Samec okamžitě po vytření samici opouští a tímto jeho rozmnožovací povinnosti končí. Během inkubace samice nepřijímá potravu. Jakmile potěr v ústech samice stráví celý žloutkový váček, začne ho vypouštět z úst ven.

Akvárium

Akvárium od 400 litrů s minimální délkou 150 cm a šířkou 50 cm. Poměr pohlaví ; jeden samec a více samic (1/3-4).

Vhodné druhy

IUCN - RED LIST

Tento druh je klasifikován podle IUCN (Mezinárodní svaz ochrany přírody) jako ohrožený.