Pseudotropheus sp. ‚perspicax tanzania‘ Puulu 

 GPS :11°4’24″S, 34°37’53″E

Informace



Fotografie: Pete Barnes
Video:
Text: Tomáš Vrzal
Oblast: Puulu
GPS: 11°4'24"S, 34°37'53"E

Místo výskytu

Tento druh obývá skalnatý biotop.

Lokalita

Populace : Liuli (Tanzánie), Lundo Island (Tanzánie), Undu (Tanzánie), Puulu (Tanzánie), Thumbi Point (Tanzánie).

Velikost

Samec : 8 cm, samice : 6 cm.

Potrava

Řasy, mikroorganismy.

Charakter chování

V období rozmnožování je teritoriální a vnitrodruhově agresivní.

Odchov

Celá inkubace jiker se odehrává v ústech samičky přibližně 3 až 4 týdny. Samec okamžitě po vytření samici opouští a tímto jeho rozmnožovací povinnosti končí. Během inkubace samice nepřijímá potravu. Jakmile potěr v ústech samice stráví celý žloutkový váček, začne ho vypouštět z úst ven.

Akvárium

Akvárium od 350 litrů s minimální délkou 130 cm a šířkou 50 cm. Poměr pohlaví ; jeden samec a více samic (1/3-4).

Vhodné druhy

Pseudotropheus, Tropheops, Metriaclima, Chindongo.

IUCN - RED LIST